Yurtiçi Kargo Takip

Yurtiçi kargo takip etmek için, aşağıdaki alana kargo numaranızı girin ve ardından "kargoyu bul" butonuna tıklayın.

Kargo Takip Numarası

1982 yılında İstanbul’da temelleri atılan Yurtiçi Kargo, İbrahim Arıkan tarafından Arıkanlı Holding çatısı altında kuruldu. Türkiye’deki ilk Türk kargo markası olan şirket, ilk günden beri müşterilerine en iyi hizmeti sunmayı hedefliyor. Yurtiçi Kargo, Türkiye’nin yanı sıra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de hizmet veriyor. Ayrıca 1996 yılından bu yana yurt dışına da gönderimler yapıyor. Firmanın 2020 yılından itibaren Türkiye’nin 81 ilinde ve KKTC’de hizmet noktaları yer alıyor. Toplam 17 Bölge Müdürlüğü, 33 Aktarma Merkezi, 1200’ün üzerinde şubesi bulunuyor.

Yurtiçi Kargo Kargo Takip Nasıl Yapılır? Kargo Takip Numarası Nasıl Öğrenilir?

Kargolarınızın güvenli bir şekilde yerine ulaşması için ilk olarak kendinize en yakın Yurtiçi Kargo’ya giderek gönderilerinizi teslim edebilirsiniz. Bu aşamada belirttiğiniz alıcı ve gönderici isimlerinin, açık adreslerinin ve iletişim bilgilerinin doğruluğundan emin olmalısınız. Yurtiçi Kargo şubelerinde kargonuz işleme alındıktan sonra, telefonunuza Yurtiçi Kargo takip no gönderilir ve gönderinizin taşıma süreci başlar. Gönderi kabulü yapıldıktan sonra “Yurtiçi Kargo takip sorgulama nasıl yapılır?” diye merak ederseniz kargonuzun nerede olduğu bilgisine farklı şekillerde ulaşabilirsiniz.

İlk yöntemde kargonuzun durumunu Yurtiçi Kargo takip no ile öğrenebilirsiniz. Bunun için firmanın ana sayfasında bulunan Gönderi Sorgulama aracını kullanabilirsiniz. Yurtiçi Kargo takip linkine bu bağlantıdan kolay şekilde ulaşabilirsiniz. ”Yurtiçi Kargo takip no ile sorgulama nasıl yapılır?” sorusu da aklınızı kurcalıyorsa bu soruyu da cevaplayalım. Sayfada ilgili yere gönderi kodunuzu girdikten sonra sorgulama yaparak Yurtiçi Kargo takibini detaylı şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Bu yöntem sayesinde Yurtiçi Kargo canlı takip işlemi basit şekilde karşınızda olacak. 

Yurtiçi Kargo ürün takip için bir diğer yöntem ise müşteri temsilcisi aracılığıyla gönderinizin mevcut durumunu sorgulamak. Bunun için 444 99 99 numarasını tuşlayarak müşteri temsilcisi ile iletişime geçebilirsiniz. Aynı yöntemi Yurtiçi Kargo gönderi takip numaranızı öğrenmek için de kullanabilirsiniz.

Yurtiçi Kargo takip nosunu bilmeyenler ya da kaybedenler için ”Yurtiçi Kargo takip numarası nasıl öğrenilir?” sorusunu da hemen yanıtlayalım. Yurtiçi Kargo takip numarasını öğrenmek için en yakın Yurtiçi Kargo şubesine gidebilir ya da Yurtiçi Kargo Çağrı Merkezi’ni arayabilirsiniz.

”Yurtiçi Kargo takip nosu ya da numarası nerede yazar?” ve ”Yurtiçi Kargo takip numarası hangisi?” soruları da aklınızı kurcalıyor olabilir. Kargo takip numarasını, firma tarafından size gönderilen SMS’te görebilirsiniz. Yurtiçi Kargo takip fatura no sayesinde de sorunuzun cevabına ulaşabilirsiniz. Gönderinizi teslim ettikten sonra aldığınız teslim kâğıdının sağ üst köşesinden takip numarasına ulaşabilirsiniz. ”Yurtiçi Kargo takip numarası kaç haneli?” diye soracak olursanız numaranın toplam 12 haneden oluştuğunu da belirtelim.

Yurtiçi Kargo Şubeleri Nerede? En Yakın Yurtiçi Kargo Şubesini Nasıl Bulabilirim?

Yurtiçi Kargo şubelerinden gönderi teslim etmek istiyorsanız öncelikle ”Yurtiçi Kargo nerede?” sorunuza cevap verelim. Yurtiçi Kargo’nun Eskişehir, Konya, Antalya, Denizli, Balıkesir, Van, Erzurum, Malatya, Şanlıurfa, Yalova, Ordu, Uşak ve Adana şubeleri başta olmak üzere Türkiye’nin 81 ilinde 1200’den fazla şubesi bulunuyor.

Yurtiçi Kargo’nun en yakın şubesine gitmek istiyorsanız şubeyi kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz. Size en yakın şubeye, firmanın web sitesi üzerinden Şube Sorgula kısmından ulaşabilirsiniz. Buradaki kutucuğa şehir, semt ve mahalle ismini girerek sorgulama yapmanız yeterli olacak.

Yurtiçi Kargo Çalışma Saatleri ve Günleri Nedir? Yurtiçi Kargo Dağıtım Saatleri Hangi Aralıkta?

”Yurtiçi Kargo ne zaman kapanıyor?” ve ”Yurtiçi kargo ne zaman açık?” diye merak ediyorsanız bu soruları da hemen açığa kavuşturalım. Yurtiçi Kargo’nun hafta içi çalışma saatleri 09.00-18.00, cumartesi 09.00-17.00 aralığında. Firma, cumartesi günleri öğleden sonra ve pazar günleri çalışmıyor. Yurtiçi Kargo dağıtım saatleri ise hafta içi 09.00’dan akşam 18.00’e, cumartesi 09.00’dan öğlen 13.00’e kadar. Pazar günü ise dağıtım yapılmıyor. Yani firma, dağıtımı Yurtiçi Kargo mesai saatleri içerisinde yapıyor. 

Yurtiçi Kargo ile Kargolarım Ne Zaman Gelir? Kargo Teslim Süresi Ne Kadar?

Yurtiçi Kargo teslim süresinin şubeden teslim ve kapıdan teslim olmak üzere farklı hesaplamaları bulunuyor. Bunun yanı sıra kargoların teslim süresi 0-600 km, 600-1200 km ve 1200 km’nin üzerindeki mesafeler için ayrı olarak hesaplanıyor. Siz de Yurtiçi Kargo ile kargo göndermek istiyorsanız ve ”Yurtiçi Kargo ne zaman gelir?” sorusunun cevabını merak ediyorsanız bu soruyu detaylı olarak yanıtlayalım.

Yurtiçi Kargo aracılığıyla şubeden şubeye gönderim yaparken gönderiler genellikle 1-4 iş günü içerisinde adrese teslim ediliyor. 0-600 km mesafeye kadar taşınacak gönderilerin en az 1, en fazla 2; 600-1200 km mesafe arasında taşınacak gönderilerin en az 2, en fazla 3; 1200 km üzeri mesafeye taşınacak gönderilerin ise en az 3, en fazla 4 iş gününde teslimat şubesine ulaştırılması hedefleniyor.

Yurtiçi Kargo gönderi süresi, kargonuzun kapıdan alınıp şubeye teslim edilmesi durumunda şu şekilde değişiklik gösteriyor: 0-600 km mesafeye kadar taşınacak gönderilerin en az 1, en fazla 3; 600-1200 km mesafe arası taşınacak gönderilerin en az 2, en fazla 4; 1200 km üzeri mesafeye taşınacak gönderilerin ise en az 3 ve en fazla 5 iş gününde teslim şubesine ulaştırılması amaçlanıyor.

Yurtiçi Kargo şubelerinden teslim ettiğiniz gönderinin alıcının kapısına gitmesini istiyorsanız gönderi süresi 1-5 iş günü arasında değişiklik gösterebilir: 0-600 km mesafeye kadar taşınacak gönderilerin en az 1, en fazla 3; 600-1200 km mesafe arası taşınacak gönderilerin en az 2, en fazla 4; 1200 km üzeri mesafeye taşınacak gönderilerin ise en az 3, en fazla 5 iş gününde alıcının adresine ulaştırılması hedefleniyor.

Son olarak gönderinizin Kurye Çağır hizmeti ile kapınızdan teslim alınıp göndermek istediğiniz kişinin kapısına ulaştırılmasını istiyorsanız bu konu hakkında da bilgi verelim. 0-600 km mesafeye kadar taşınacak gönderilerin en az 1, en fazla 4; 600-1200 km mesafe arası taşınacak gönderilerin en az 2, en fazla 5; 1200 km üzeri mesafeye taşınacak gönderilerin ise en az 3 ve en fazla 6 iş gününde alıcının adresine güvenle ulaştırılması amaçlanıyor.

Yurtiçi Kargo Hafta Sonu Çalışma Saatleri Nedir? Cumartesi ve Pazar Günleri Çalışıyor mu?

”Yurtiçi Kargo hangi günler açık?” sorusunu açığa kavuşturalım. Daha önce de belirttiğimiz gibi Yurtiçi Kargo hafta içi beş gün ve cumartesi günü çalışıyor. Yurtiçi Kargo’nun cumartesi çalışma saatleri 09.00-17.00 arasındadır. ”Yurtiçi Kargo pazar açık mı?” ve ”Yurtiçi Kargo pazar günü çalışıyor mu?” sorularının cevabı ise yine daha önce belirttiğimiz gibi olumsuz yönde.

Yurtiçi Kargo Müşteri Hizmetleri ve Genel Müdürlük İletişim Bilgileri

Yurtiçi Kargo ile iletişim kurmaya ihtiyaç duyuyorsanız Yurtiçi Kargo Müşteri Hizmetleri’nden birçok konu hakkında bilgi alabilirsiniz. Yurtiçi Kargo’nun Çağrı Merkezi numarası 444 99 99. Çağrı Merkezi’nden, pazar günleri hariç, 08.00-20.00 arasında en yakın şube, kargo takibi, teslimat, teslimat süreleri, adrese kurye talebi gibi konular hakkında bilgi alabilirsiniz. Yurtiçi Kargo Müşteri Hizmetleri’ne her türlü görüş, öneri ve şikâyetlerinizi aktarabilirsiniz.

Yurtiçi Kargo’nun Sesli Yanıt Hizmeti sayesinde 7/24 en yakın şube, kargo takibi ve teslimat konularında bilgi alabilirsiniz. Ayrıca Yurtiçi Kargo kurumsal ve Genel Müdürlük telefon numarası 0 212 365 23 65, fax numarası ise 0 212 365 24 79.

Yurtiçi Kargo Kargo Ücreti Nasıl Hesaplanıyor, Gönderim Ücreti Ne Kadar?

Yurtiçi Kargo fiyat hesaplama için öncelikle ücrete esas ağırlığın tespit edilmesi gerekiyor. Birden fazla parçadan oluşan gönderilerde bu işlem, her parça için ayrı ayrı yapılır ve ücrete esas ağırlıkların toplamı alınır. Bunun için gönderi tartılarak gönderinin kg cinsinden ağırlığı bulunur. Gönderinin hacmi ise dm³ cinsinden hesaplanır. Daha sonra gönderi hacmi üçe bölünerek gönderinin ağırlığıyla karşılaştırılır. Ortaya çıkan değerlerden hangisi büyük ise o değer “Ücrete Esas Ağırlık” olarak kullanılır.

İkinci adımda mesafe-hat göz önünde bulunduruluyor. Aynı şehir içinde yapılan gönderiler, mesafe olarak şehir içi kabul edilir. Farklı şehirler arasındaki gönderilerde ise iki şehir merkezi arasındaki karayolu mesafesi kullanılarak hat mesafesi bulunur. 1-200 km arası mesafe yakın hat, 201-600 km arası kısa hat, 601-1000 km arası orta hat ve 1000 km üzeri olan mesafeler uzun hat olarak nitelendirilir.

Üçüncü adımda Yurtiçi Kargo gönderim ücreti hesaplanıyor. Bunun için birinci adımda bulunan ücrete esas ağırlık bilgisinin yer aldığı satır, ilgili sütundan seçilir. Seçilen satırın ikinci adımda bulunan hat bilgisine göre karşılığı ilgili sütundan bulunarak taşıma hizmet bedeli oluşturulur.

KKTC’ye gidecek ve KKTC’den gelecek gönderiler için bu aşamada bir farklılık bulunuyor. Burada ortaya çıkan hizmet bedeline ayrıca KKTC sütununun ilgili satırındaki ücret eklenir. Eğer gönderinin adresten alınması ya da adrese teslim edilmesi istenirse aynı şekilde ilgili satırdaki ek hizmetlerin ve eğer varsa diğer ek hizmetlerin bedeli, taşıma hizmet bedeline eklenerek nihai hizmet bedeli hesaplanır.

Esas ağırlığı 50 kg’nin üzerinde olan kargolar içinse Yurtiçi Kargo ücretleri şu şekilde hesaplanır: İlk olarak ücrete esas ağırlık sütunundan 50 satırı seçilir ve karşılığı olan ilgili hat sütununda yazan ücret bulunur. İkinci aşamada birinci adımda bulunan ücrete esas ağırlıktan 50 sayısı çıkartılır. Daha sonra çıkan rakam ile beher (+) 50 satırının karşılığı olan ilgili hat sütunundaki ya da ilgili olan hattaki ücret çarpılır. Son adımda ise birinci ve ikinci işlemin sonucunda ortaya çıkan ücretler toplanarak fiyat hesaplanır.

Yurt Dışı Gönderi Ücret Hesaplama

Yurt dışı gönderi fiyatı belirlenirken yine ücrete esas ağırlık değeri kullanılır. Bunun için ilk olarak gönderi tartılarak ağırlığı kg cinsinden tespit edilir. Ardından gönderinin hacmi dm³ cinsinden hesaplanır. Ardından gönderinin hacmi 5’e bölünerek ağırlık ile karşılaştırılır. Bu noktada hangi değer daha büyükse o sayı ücrete esas ağırlık olarak kullanılır.

Bu işlemlerin hepsi, her bir gönderi için tek tek yapılır. Bulunan toplam ücrete esas ağırlık, ilgili hizmetin tablosundaki ilk sütundan satır olarak seçilir. Daha sonra gönderinin gideceği ülke bölge kodu; ekspres hizmeti için özel olarak hazırlanan tablodan, standart hizmeti için bu hizmete özel bölge kod tablosundan bulunur. Son olarak ücrete esas ağırlık satırı seçilip bölge kodunun bulunduğu sütundaki fiyat tespit edilir.

Yurt içi ve yurt dışı kargo ücreti hesaplama bilgilerine daha detaylı olarak ulaşmak için Yurtiçi Kargo’nun web sitesindeki ”Fiyat Nasıl Hesaplanıyor?” bölümünden ulaşabilirsiniz.

Yurtiçi Kargo Evden Kargo Nasıl Verilir?

Yurtiçi Kargo’ya kargo teslim etmek için şubeye gidebileceğiniz gibi eve kurye de çağırabilirsiniz. Yurtiçi Kargo Evden Alma Hizmeti kapsamında adresinize kargo görevlisi gönderilir. Yetki belgesini gösterir ve size ”Ambar Tesellüm Fişi” bırakarak gönderinizi teslim alır. Yurtiçi Kargo Eve Çağırma Hizmeti talebinizi, hafta içi saat 11.00’e kadar 444 99 99 numaralı Çağrı Merkezi’ni arayarak oluşturabilirsiniz. Saat 12.00’ye kadar Yurtiçi Kargo şubelerine veya acentelerine de haber verebilirsiniz.

Hafta sonu Yurtiçi Kargo kuryesi çağırmak istiyorsanız saat 10.30’a kadar Yurtiçi Kargo Çağrı Merkezi’ni, 11.00’e kadar şube veya acenteleri arayarak talebinizi iletebilirsiniz. Bayram ve resmî tatil günleri haricinde cumartesi günleri saat 13.00 ve 17.00 arasında gönderi kabulü ve teslimi için Yurtiçi Kargo şubelerini ve acentelerini ziyaret edebilirsiniz. Pazar günü ise Yurtiçi Kargo şubeleri ve acenteleri kapalı.

Kargo Takibi